Barcelona halvmaraton 2016

2016 er kun lige begyndt, vi er i februar og har sat kursen mod Barcelona. Det er vores første løb sammen i udlandet og vi glæder os som små børn til juleaften. Vi er taget af sted et par dage i forvejen for at være klar på dagen. Vi skal have hentet startnummer og gjort klar til løbsdagen.

Flyveturen til Barcelona er forholdsvis billig og turen derned tager ca. 3 timer. Fra lufthavn til centrum af Barcelona, er der flere muligheder, bl.a. bus og tog. Vi valgte toget, som går fra terminal 2 og tager ca. 25 min til Plaça de Catalunya.

Vi havde valgt et hotel i centrum for at være tæt på start og mål, som er ved havnen. Hotellet viste sig at være for billigt. Kun spansktalende ansatte, værelset var så småt at vi ikke kunne have kufferter slået op, andet end på sengen. Fra vores værelsesvindue var der direkte kig til naboens brusekabine 2 meter væk. Aircon larmede helt vildt, selv om vi slukkede. Så ikke den bedste optakt til løbet.

Vi havde glædet os til shopping dagen før og stod op lørdag morgen og var klar til at bruge penge. Glæden var dog kort, da lørdag var national helligdag og alle butikker var lukkede. En smule skuffet måtte vi ændre planer og fik set museer og andet kulturelle ting i området. En anderledes dag en tænkt, men så hyggelig.

Søndag og løbsdag. Vi er klar. Løbet starter allerede 08:30 grunden varmen der kan være, selv i februar. Vi ankommer til startområdet og bliver vist ind i den korrekte startblok, som er lige bag eliten.

Starten går, der er bomberør med de farver vi har på startnummer, så ret festligt. Planen var, at jeg skulle holde tempo og Charlotte følge i mine fodspor. Ruten var forholdsvis flad og ved væskedepoter fik vi små vandflasker i stedet for kopper, så meget bedre. På et tidspunkt kommer vi ind på en strækning, hvor vi møder modløbere, denne strækning var laaaaang og vi følte at der gik 50 km, før vi vendte og mødte dem på vej ud.

Planen med pace holdt 16 km, så gik jeg død og Charlotte måtte tage over. Damn hun er sej. Hun fik mig tilbage på sporet og ved fælles hjælp fik vi hevet os i mål i tiden 1:42:43, ikke det vi havde håbet, men godt tilfredse. I mål får vi varmetæppe, frugt, vand, medalje og bliver sluset ud af målområdet.

Ønsker du et løb i varmen, der er velorganiseret og forholdsvis flad, så kan Barcelona varmt anbefales.

Tilmelding – *****

Expo – ****

Start – *****

Rute – *****

Gennemførelse – *****

Mål – *****

Starten er gået

Ude på ruten