Lissabon halvmaraton 2021

5 år siden mit sidste løb her på siden, ikke fordi jeg ikke har løbet, men det er blevet til nogle får officielle halvmaratons, bl.a. københavn en gang om året og så Nike Marathon start up hvert år i marts.

Lissabon er en del af Superhalfs, så jeg glædede mig virkeligt til dette løb. Havde været småskadet siden Copenhagen Half i September, men skulle nok blive klar. Nogle uger før start og efter alt var bestilt og betalt, kom meldingen fra Superhalfs, at løb i 2021 ikke talte med i serien grundet Corona og forårets løb var bleet aflyst af samme årsag.

Det skulle nu ikke slå mig ud. Vi var 6 der havde booket turen til Portugal og vi så frem med spænding mod dette løb.

Løbet var 21. november, så vi vidste ikke helt hvad der mødte os. Når man lander i Lissabon, er det lidt ligesom Kastrup, ud af flyveren, om bord på metroen og 15 min. efter er du i centrum.

Vi havde booket et hotel midt i byen og vi ankom af 3 omgange, så da jeg ankom fredag aften, var 4 af de andre allerede i gang med at kigge på byen.

Lissabon tog mig fuldstændig med storm, så hyggelig en by, med masser af seværdigheder, gode shoppingmuligheder og lækker mad. Eneste minus er de mange tilbud om stoffer i fuld offentlighed.

Lidt surrealistisk at gå rundt sidst i november, pyntet op til jul og så 20 graders varme, men super skønt.

Lørdag skulle vi på Expo og havde set frem til dette, da som tidligere skrevet, så elsker jeg dette. Kæft en skuffelse, ind i den flotte bygning, få udleveret startnummer i den en ende, ned i den anden ende og hente “goodie bag” og ud igen. Damn en skuffelse.

Løbsdagen oprandt. Alle med et startnummer kunne frit benytte offentlig transport på dagen (her kunne København lære noget) Vi steg om bord på metroen og stod af ved den anbefalede station. Desværre var der ingen information, men vi fulgte strømmen og kom frem til start.

Starten gik på 25. april broen, som er en miniudgave af Golden Gate Bridge. selve starten var et stort kaos, de forreste løbere stod for sig selv, mens vi andre stod bag noget afspærring og ventede på startskudet. Da starten gik kunne, kun de forreste høre starten. Vi kom dog afsted. Broen har gitter på en del af broen og da vi var et stykke over havets overflade, var der flere der ikke brød sig om at løbe på dette gitter. Efter broen, et kort sving ned på vejen langs med havnen og ud af vejen. Efter ca. 3 km, lavede vi en 180 graders vending og løbe tilbage i modsatte side. Her fortsatte ca. 7 km, for så igen at lave en uvending og løbe tilbage mod mål, som vi havde passeret på ruten.

Nogle synes det med at løbe ud og hjem er fantastisk, jeg personligt synes det er utrolig dræbende, at møde modløbere og ikke vide hvornår jeg skal dreje.

Ruten er, udover turen ned af broen, helt flad og uden nogen form for skygge, så når denne dag havde valgt solskin og 25 grader fra morgenstunden, så blev det en total varm tur. Heldigvis var der rigeligt med væskedepoter og her var i små flasker, så man havde mulighed for at løbe med.

Vi havde på forhånd aftalt en sluttid på 1:50:00, men grunde varmen, måtte nogen slippe tidligt i løbet. Jeg kom i mål på 1:49:58, så pace strategi holdt til fulde.

Efter vi alle var kommet i mål, skulle vi tilbage til hotellet og her gik det helt galt. Ingen information overhovedet og de fleste i Lissabon taler kun Portugetisk, så ingen hjælp der. Vi hoppede om bord på en bus, men det skulle vise sig at være en stor fejl. Den kørte ud i ingenmandsland og der stod vi så. En enkelt taxa kunne tage 4 med og så var vi 2 tilbage, der skulle finde hjem. Ind på togstationen og spørge om vej til centrum. Efter et par forsøg, var vi heldige at komme i tale med en mand der skulle samme vej som os og som hjalp os til “vores” station. Lesson learned: husk at undersøge hjemmefra.

Det skal siges, at det meste information vi modtog, kun kom på portugetisk og var fuldstændig ubrugelig.

Var det ikke fordi dette løb, var en del af Superhalfs, så ville jeg have sagt, pyt, en oplevelse rigere og en dejlig by, men skal jo have alle 5/6 løb, så skal afsted igen til marts 2024. Denne gang tager Charlotte med, ikke for at løbe, men vi tager en miniferie i varmen, da løbet ligger i marts, så håber vi på sol og på at få ladet batterierne op.

Expo – 0 stjerner

Start – *

Rute – ***

Gennemførelse – ****

Mål – **